janikdalecki

Before/After: Wow! You won't believe your eyes!

Dalecki Design
4 years ago
last modified: 4 years ago

Maylands renovation · More Info
After

After the front elevation "face lift" and new carport additions.

Maylands renovation · More Info
Before


Maylands renovation · More Info
After

The overall renovated and restored front featuring new composite weatherboard cladding to replace the existing tired cladding which also allowed the framed walls to be heavily insulated when exposed. New timber frame windows were installed as the original timber frame windows were removed and replaced with aluminium windows during the houses life. The overall facade was then finished off with new feature tuck pointing, a new concrete driveway and new roof sheeting to replace the existing tiled roof along with a new pitched carport to replace this existing lean-to structure.

After

Utilising modern composite weatherboard allowed the house to be sensitive to the heritage of the exiting 1940's worker cottage as well as the surrounding area. The sharp lines of the composite weatherboards perfectly complimented the modern fixtures, traditional tuck point details and minimalistic colour palette providing a classic, yet contemporary appearance that the owner was looking for.

Before

Maylands renovation · More Info
After

The front of the property was enclosed to make the most of this space and provide further security to the open carport and residence with a new rendered brick and aluminium fence. The bold, modern vertical lines of the fence infill serve as the perfect balance to the classic horizontal lines of the weatherboard.

Before Porch


Maylands renovation · More Info
After Porch

The existing porch was also treated with new contrasting tiled flooring, cedar lining ceiling and the small detail of a new meter box to hide the once exposed services. Overall providing a classic, yet contemporary appearance.

Before Backyard


Maylands renovation · More Info
After Backyard

The backyard received an overall upgrade including a new deck and alfresco addition allowing the new modified open plan layout to have direct connection the the outdoor space. This deck area steps down into a sunken garden space providing a more intimate, private space with seats built into the deck stairs allow you to sit in the sun while enjoying this space.

Let us know your thoughts on this makeover.

Comments (19)