andrewchild

Before and after of a Californian bungalow

Andrew Child Architecture
2 years ago
last modified: 2 years ago

Our clients came to us wanting to upgrade and extend an internally awkward, dark and small suburban Californian Bungalow.

They wanted natural lighting from outside to flow into all areas of the home, along with adding more modern elements and increasing the size to a 3 bedroom + study residence. They also were lucky enough to have lovely trees on the site, which they wanted to tie in and include in the design & extension of the home. These held a lot of emotional connection, as the children grew up playing and building forts here, along with providing ample shading outside and also in, during hot sunny days.

Before:



After:


Tree House - Alteration and Addition in Kew · More Info


The home was dark and cluttered and had no flow to suit the lifestyle of a young professional family. We opened the space up through including an angled rear glass wall, the angling of the eave and decks, the use of a restrained internal material palette and the terracing down of the floor and deck levels to follow the site. This not only opened the space but created an interior/exterior space not only animated by the light and landscape, but also from views and the shadows of the trees from their childhood.

Before:



After:


Tree House - Alteration and Addition in Kew · More Info



Tree House - Alteration and Addition in Kew · More Info


Check out the entire project here!

Comments (19)