webuser_496990222

Relaxed Coastal Family Retreat - Before & After

Coastal Origins
last month
last modified: last month

The client wanted a living space that is inviting, relaxing, and subtly coastal, a place where family members could have a quiet retreat from their teenage daughters and their friends. Another requirement was to create a functional study space with storage that would flow with the rest of the décor in the room. Although the family is considering selling in a couple of years they want to make the most of the space available without breaking the bank. The budget was an important factor and if they move they would love to take their new furniture and use it in the new house.


The back room of the 1950's house rarely got used, it was dark, with a mixture of heavy traditional and modern outdated furniture. This open-plan space was to undergo a simple transformation to make it a pleasure to occupy.


The aim was to create a light and bright, comfy room so the old heavy furniture had to go. We opted to replace it with white painted timber pieces that were slightly rustic in appearance. The pale rugs (3 x 4m and 2.5 x 3.5m) made a huge impact to the overall feel of the room with the texture of the shag rug exuding a homely warmth.


We wanted the room to become a space that could be enjoyed for a variety of purposes, not just watching TV. By turning around the existing sofa to face the double doors, the beautiful outlook could now be enjoyed whilst reading a book. We added a variety of new cushions to the old sofa and a matching floor cushion to tie it all together. The theme continued into the study area with a white desk, bookcase and buffet. We utilised some of the clients existing décor items but introduced some additional pieces, as well as lighting and prints. The client was over the moon with the end result and loves that we were able to make it happen on budget.


Before:

Before Makeover · More Info


After:

After makeover · More Info



After makeover · More Info


Before:

Before makeover · More Info


After:

After makeover · More Info


Floor Plan:



Check out the entire project here!

Comment (1)