Houzz Logo Print
mossbossstudios

Before & After: A Stunning Studio Makeover

Moss Boss Studios
last month
last modified: 26 days ago

As soon as we viewed this industrial stye warehouse we knew it was the one, a busy roadside frontage, a courtyard, and a central location to service our clients from Newcastle / Sydney / Central Coast / Hunter Valley.

Strategically designed, this originally blank-canvas warehouse now features a mezzanine office, construction workshop, kitchen, bathroom, showroom area with ample storage, housing one plant wall, one moss wall, and an assortment of vintage treasures.

Before:


After:

Entry into Warehouse · More Info


Throughout the space, you’ll find sourced vintage pieces and MBS-made recycled custom furniture, like our saloon-style doors salvaged from a demolished power plant, and the industrial billiard table light illuminating the large recycled timber table.

After:

Office Space · More Info


Juxtaposing colour and texture with a forest of indoor plants, our signature rustic materials, weathered by natural forces, tell their own story of nature: time erodes, sun bleaches, water carves rivets. The result is a natural harmony – the intended outcome of all MBS landscape and interior designs.

Horticulturally-driven biophilic design (inviting plants to the built environment) addresses the intrinsic desire for humans to coexist with nature – improving wellbeing, creativity and productivity.

Plant selection and placement softens heavy industrial materials (corten, concrete and copper) for a striking indoor jungle aesthetic.

Before:


After:

View of Warehouse · More Info


The impressive double storey vertical garden features a myriad of ferns, monstera and rhipsales. An established fiddle leaf fig and lady palm sit in oversized Atlantis pots; their leaves sway in the afternoon cross-breeze. True to our name, moss can be found in the vibrant moss wall bathroom, wall art pieces and even a coffee table.

Before:


After :

Dining Area · More Info


Skylights naturally brighten the space during the day to keep our plants and people happy, while ambient lighting is strategically placed for evening soirees – assisted by an outdoor wood fire oven and kitchen for cocktail-making.

After:

Kitchenette Area · More Info


Our native courtyard is 50 square meters & has been designed for optimal usage and depth. Naturally inviting social gatherings is the wood fired oven and concrete bench space. Sandstone pavers surrounded by dichondra and banksia ‘Roller Coaster’ ground coverings lead guests to the curved wooden seat and fire pit.

Before:


After:

Outdoor Area with Pizza Oven · More Info


Our studio is open by appointment. Arrive, absorb, have a coffee (or something stronger), and a chat about your next landscaping project. Peruse our products – from Corten letterboxes to copper outdoor showers – and savour the atmosphere of our wilderness. We’d love to see you here.

Comments (7)