schemesandspaces

TV and fireplace dilemma

schemes & spaces
January 18, 2018
last modified: January 21, 2018



The brief from the client was to re-design the wall which originally housed the TV above the fire box, all in a dark 'chimney' breast. The existing arrangement made the room feel small and dark.

Changing the orientation of the wall from vertical to horizontal and keeping the colours consistent with the rest of the room helped achieve a greater sense of space.

A specialty paint finish was applied to the new fireplace surround to achieve a 'concrete' look. Custom joinery was designed to house the equipment and create surfaces for display of books and decor.

The TV was brought down to the correct eye level and the fire place taken off centre, to create balance. Finally, placing the feature chair and ottoman in front of the fireplace provided the owners with a cosy reading nook for the cooler months. (Pic above - Before) See more on my website

After


Comments (16)