Herne Bay Villa AlterationContemporary Kitchen, Auckland

Tash Hopkins

Photo of a contemporary l-shaped kitchen in Auckland with flat-panel cabinets, black cabinets, white splashback, stone slab splashback, medium hardwood floors, with island and stainless steel appliances. —  Houzz
Related Photo Topics
This photo has 1 question
edwar0783 wrote:6 Aug. 2016
  • PRO
    Gerrad Hall Architects

    Sorry, but its a special mix of colours so i can't be specific.

What Houzz contributors are saying:

juliafairley
Julia Fairley added this to Stylish Ways to Improve Your Interior Acoustics1 Sep 2017

Perforated acoustic panels are not only limited to ceilings. See the feature wall above the kitchen in this striking Herne Bay villa in Auckland, New Zealand? It’s actually an acoustic panel that Gerrad Hall Architects cleverly used to provide sound insulation. Acoustic panels work by absorbing sound waves via porous perforations. Some even have a soft material backing, such as gauze or scrim, which further soaks up noise. Tip: Panels come in sheet form, so they can be cut to size and are available in different materials, including plaster and plywood.

simon5077
Simon Farrell-Green added this to Solid Ground: Homes That Make the Most of Concrete27 Jun 2016

Herne Bay VillaOn the face of it, a concrete addition isn’t the most logical response to a 19th-century wooden building, yet architect Gerrad Hall’s beautifully restrained extension manages to both honour the original as well as creating something special and new. The extension was a response to the clients’ desire to connect with their flat back garden – something the old villa, sitting at street level, never managed to do.

simon5077
Simon Farrell-Green added this to Houzz Tour: Same Same But Different25 May 2016

But the addition is far from a contemporary intrusion. “They had a tone that they wanted the house to have,” he says, “and it seemed to me to be asking for some sense of permanence.” This is no lightweight glass pavilion: there is a lot of wall – especially on the second storey to guard against that western sun – and a solidity from the poured concrete, though it has a beautiful relationship with the lawn. The owners wanted a casual, liveable house – but they also wanted something special, says Hall. “In the back of my mind I was thinking, ‘well, if you do something clashy someone else is going to come along in 15 or 20 years and fix it up’,” he says. “If you can make it fit in then it might last a little longer.”

People who liked this photo also liked
Herne Bay Villa Alteration
Herne Bay Villa Alteration
Herne Bay Villa Alteration
Canny Architecture Designed Home in Kew
Herne Bay Villa Alteration
Farmhouse Kitchen
Herne Bay Villa Alteration
Emerald Hill
Kitchens with Similar Colours
Contemporary Kitchen
Квартира 102 м² в Мытищах
Светлая уютная квартира
Scotland, Isle of Skye - Private House - Life collection
Range Hoods | Classic
Sioux Falls Modern
Impressionen
Modern Loft