Houzz Logo Print

Modern Detached Garage Design Ideas

Chicago Museum of Science and Industry 4th Annual "Smart Home: Green + Wired"
Chicago Museum of Science and Industry 4th Annual "Smart Home: Green + Wired"
ClopayClopay
Midwest Living magazine editors selected Clopay’s contemporary Avante Collection glass garage doors for Smart Home project. They chose a bronze anodized aluminum frame with white laminated glass for the traditional garage door application. The rear of the garage features a smaller clear glass Avante door, which opens up to a backyard patio. Closed the door is a wall of windows.
Garage
Garage
Closet Organizing SystemsCloset Organizing Systems
This garage space was set up for active and entertaining family retreat where the area had to be set up for variety of winter and summer outdoor sporting activities. The system utilized Burma Cherry melamine laminate finish with black edge banding which was complemented with an integral black powder coated j-pull door handles. The system also incorporated some poly slot wall area for storing a large variety of sporting goods that could easily be interchanged for the season and stored away when not in use. The garage area also served as food and beverage area for any outside picnic and party activities. Bill Curran-Designer & Owner of Closet Organizing Systems
Rosedale 'PARK'
Rosedale 'PARK'
Amantea ArchitectsAmantea Architects
Rosedale ‘PARK’ is a detached garage and fence structure designed for a residential property in an old Toronto community rich in trees and preserved parkland. Located on a busy corner lot, the owner’s requirements for the project were two fold: 1) They wanted to manage views from passers-by into their private pool and entertainment areas while maintaining a connection to the ‘park-like’ public realm; and 2) They wanted to include a place to park their car that wouldn’t jeopardize the natural character of the property or spoil one’s experience of the place. The idea was to use the new garage, fence, hard and soft landscaping together with the existing house, pool and two large and ‘protected’ trees to create a setting and a particular sense of place for each of the anticipated activities including lounging by the pool, cooking, dining alfresco and entertaining large groups of friends. Using wood as the primary building material, the solution was to create a light, airy and luminous envelope around each component of the program that would provide separation without containment. The garage volume and fence structure, framed in structural sawn lumber and a variety of engineered wood products, are wrapped in a dark stained cedar skin that is at once solid and opaque and light and transparent. The fence, constructed of staggered horizontal wood slats was designed for privacy but also lets light and air pass through. At night, the fence becomes a large light fixture providing an ambient glow for both the private garden as well as the public sidewalk. Thin striations of light wrap around the interior and exterior of the property. The wall of the garage separating the pool area and the parked car is an assembly of wood framed windows clad in the same fence material. When illuminated, this poolside screen transforms from an edge into a nearly transparent lantern, casting a warm glow by the pool. The large overhang gives the area by the by the pool containment and sense of place. It edits out the view of adjacent properties and together with the pool in the immediate foreground frames a view back toward the home’s family room. Using the pool as a source of light and the soffit of the overhang a reflector, the bright and luminous water shimmers and reflects light off the warm cedar plane overhead. All of the peripheral storage within the garage is cantilevered off of the main structure and hovers over native grade to significantly reduce the footprint of the building and minimize the impact on existing tree roots. The natural character of the neighborhood inspired the extensive use of wood as the projects primary building material. The availability, ease of construction and cost of wood products made it possible to carefully craft this project. In the end, aside from its quiet, modern expression, it is well-detailed, allowing it to be a pragmatic storage box, an elevated roof 'garden', a lantern at night, a threshold and place of occupation poolside for the owners. Photo: Bryan Groulx
68' 912
68' 912
Rogers Design BuildRogers Design Build
Inspiration for a mid-sized modern detached two-car workshop in Other.
Kon-house
Kon-house
スレッドデザインスタジオスレッドデザインスタジオ
Photo of a mid-sized modern detached three-car carport in Nagoya.
Ultimate Man Cave
Ultimate Man Cave
Ashby CollectiveAshby Collective
This is an example of an expansive modern detached four-car garage in Austin.
It’s a garage. It’s an apartment. It’s both.
It’s a garage. It’s an apartment. It’s both.
Jacobson Construction, Inc.Jacobson Construction, Inc.
Guests are welcome to the apartment with a private entrance inside a fence.
Small modern detached two-car workshop in Minneapolis.
Modern Ranch Homes
Modern Ranch Homes
Shade House DevelopmentShade House Development
Small modern detached one-car garage in Houston.
Steel & Timber Carport
Steel & Timber Carport
Urban SkiesUrban Skies
This project includes a bespoke double carport structure designed to our client's specification and fabricated prior to installation. This twisting flat roof carport was manufactured from mild steel and iroko timber which features within a vertical privacy screen and battened soffit. We also included IP rated LED lighting and motion sensors for ease of parking at night time.
Pine Lake Garage
Pine Lake Garage
Vetter ArchitectsVetter Architects
A minimal insertion into a densely wooded landscape, the Collector’s Pavilion provides the owners with an 8,000 sf private fitness space and vintage automobile gallery. On a gently sloping site in amongst a grove of trees, the pavilion slides into the topography - mimicking and contrasting the surrounding landscape with a folded roof plane that hovers over a board formed concrete base. The clients’ requirement for a nearby room to display a growing car collection as well as provide a remote area for personal fitness carries with it a series of challenges related to privacy and security. The pavilion nestles into the wooded site - finding a home in a small clearing - and merges with the sloping landscape. The building has dual personalities, serving as a private and secure bunker from the exterior, while transforming into a warm and inviting space on the interior. The use of indirect light and the need to obscure direct views from the public right away provides the client with adequate day light for day-to-day use while ensuring that strict privacy is maintained. This shifting personality is also dramatically affected by the seasons - contrasting and merging with the surrounding environment depending on the time of year. The Collector’s Pavilion employs meticulous detailing of its concrete to steel to wood connections, exploring the grounded nature of poured concrete in conjunction with a delicate wood roof system that floats above a grid of steel. Above all, the Pavilion harmonizes with it’s natural surroundings through it’s materiality, formal language, and siting. Overview Chenequa, WI Size 8,000 sf Completion Date May 2013 Services Architecture, Landscape Architecture, Interior Design
Modern Garage
Modern Garage
JG Design StudioJG Design Studio
Homeowner desired a workshop, a over-sized two car garage to store bikes and kayaks and a finished kid hangout upstairs. They love a minimalist look and a lots of light. Its skylights and finished upper level are light-filled and inviting! Documodern Photography
SantaMaria - Garage remodeling
SantaMaria - Garage remodeling
Pearl RemodelingPearl Remodeling
Laura
Photo of a mid-sized modern detached two-car workshop in Los Angeles.
Poured concrete pavers to Studio Shed garage
Poured concrete pavers to Studio Shed garage
Studio Shed - Live Large.  Build Small.Studio Shed - Live Large. Build Small.
Although this garage could fit a vehicle, the primary goal was to use the space as a motorcycle and bike workshop. Hardscape flagstone patio, poured concrete pavers and gravel make up the driveway.
Flush Panel
Flush Panel
Sholes Overhead Door IncSholes Overhead Door Inc
For a modern take on a classic design our flush garage doors provide a sleek design, with a wood grain texture embossed in the steel. This picture shows an all black door with no glass.
Outdoors Upgrade - Carport - Vernadah - Pool Shelter
Outdoors Upgrade - Carport - Vernadah - Pool Shelter
The Project Centre - Narre WarrenThe Project Centre - Narre Warren
Split gable colorbond Carport and walkway (behind) constructed by Totally Outdoors in Mt Eliza Melbourne
Design ideas for a large modern detached two-car carport in Melbourne.
Cowart Door - Quarter Sawn White Oak Garage Doors
Cowart Door - Quarter Sawn White Oak Garage Doors
Cowart Door SystemsCowart Door Systems
These doors are the most prominent feature seen when arriving at this home. They feature horizontal T&G boards using quarter sawn White Oak with a "dime gap" flush joint. Quarter sawn oak has been a favored wood for furniture and architectural trim for over a hundred years in both the US and Europe. Its unique and sophisticated look is enhanced by the Sikkens finish on these doors. The doors blend traditional materials with a modern interpretation.
Pine Lake Garage
Pine Lake Garage
Vetter ArchitectsVetter Architects
A minimal insertion into a densely wooded landscape, the Collector’s Pavilion provides the owners with an 8,000 sf private fitness space and vintage automobile gallery. On a gently sloping site in amongst a grove of trees, the pavilion slides into the topography - mimicking and contrasting the surrounding landscape with a folded roof plane that hovers over a board formed concrete base. The clients’ requirement for a nearby room to display a growing car collection as well as provide a remote area for personal fitness carries with it a series of challenges related to privacy and security. The pavilion nestles into the wooded site - finding a home in a small clearing - and merges with the sloping landscape. The building has dual personalities, serving as a private and secure bunker from the exterior, while transforming into a warm and inviting space on the interior. The use of indirect light and the need to obscure direct views from the public right away provides the client with adequate day light for day-to-day use while ensuring that strict privacy is maintained. This shifting personality is also dramatically affected by the seasons - contrasting and merging with the surrounding environment depending on the time of year. The Collector’s Pavilion employs meticulous detailing of its concrete to steel to wood connections, exploring the grounded nature of poured concrete in conjunction with a delicate wood roof system that floats above a grid of steel. Above all, the Pavilion harmonizes with it’s natural surroundings through it’s materiality, formal language, and siting. Overview Chenequa, WI Size 8,000 sf Completion Date May 2013 Services Architecture, Landscape Architecture, Interior Design
Full-view overhead garage door
Full-view overhead garage door
Cedar Park Overhead DoorsCedar Park Overhead Doors
This is a full-view overhead garage door custom built to complement the modern design of the house and property. The doors, windows and overhead garage doors all match in their modern decor for a clean modern look and feel. The doors were designed, custom-built and installed by Cedar Park Overhead Doors, which has been serving the greater Austin area for more than 30 years. Photo credit: Jenn Leaver
Glass Doors
Glass Doors
American Industrial Door, LLCAmerican Industrial Door, LLC
Head over to Conscious Construction's Houzz for more pictures. It was a pleasure doing these glass doors. http://www.houzz.com/pro/jasonpeaton/conscious-construction-inc
Garage
Garage
Closet Organizing SystemsCloset Organizing Systems
This garage space was set up for active and entertaining family retreat where the area had to be set up for variety of winter and summer outdoor sporting activities. The system utilized Burma Cherry melamine laminate finish with black edge banding which was complemented with an integral black powder coated j-pull door handles. The system also incorporated some poly slot wall area for storing a large variety of sporting goods that could easily be interchanged for the season and stored away when not in use. The garage area also served as food and beverage area for any outside picnic and party activities. Bill Curran-Designer & Owner of Closet Organizing Systems

Modern Detached Garage Design Ideas

1