Search results for "House Extension Design" in Home Design Ideas

Putney, Wandsworth SW6 London | Kitchen house extension
Putney, Wandsworth SW6 London | Kitchen house extension
GOAStudio London residential architecture limited
GOAStudio | London residential architecture | Architect designed Putney Wandsworth SW6 kitchen house extension – Kitchen design
Kitchen in London.
House Extension, Rathfarnham.
House Extension, Rathfarnham.
DMVF Architects
Stone Shower Tray - The clients brief asked for extra living and sleeping areas. Due to the unusual shape of the rear garden and north facing orientation, we proposed a long single storey extension along the side of the garden. The new east facing extension housed the new living areas which receive morning light through the large timber sliding doors which opened to the stone clad garden. We used a curved zinc clad roof to detract from the linear feel with a central rooflight to pull light into the house in the afternoon. This design retained a regular shaped garden. The client’s passion for natural materials and beautiful stone is evident throughout, not just in the bathroom but throughout the ground floor, including the guest bedroom where we housed a custom designed handmade Turkish sunken stone bath. www.dmvf.ie.
Brighton East House Extension - Melbourne
Brighton East House Extension - Melbourne
Period Extensions & Designs
Part of the brief of this house was to revitalise and expand the home to cater for a rapidly growing family and its modern needs. The result – a six bedroom family home that can once again stand proud and be admired for the next 100 years.
House Extension/Renovation Wimbledon
House Extension/Renovation Wimbledon
Gregory Phillips Architects
Darren Chung
Inspiration for a modern three-storey brick exterior in London.
House Extension North London
House Extension North London
Flik Design Ltd
This is an example of a contemporary kitchen in London with an integrated sink and a peninsula.
Home Extension, Pilgrims Way, Guildford
Home Extension, Pilgrims Way, Guildford
50 Degrees North Architects
Overview Extension and complete refurbishment. The Brief The existing house had very shallow rooms with a need for more depth throughout the property by extending into the rear garden which is large and south facing. We were to look at extending to the rear and to the end of the property, where we had redundant garden space, to maximise the footprint and yield a series of WOW factor spaces maximising the value of the house. The brief requested 4 bedrooms plus a luxurious guest space with separate access; large, open plan living spaces with large kitchen/entertaining area, utility and larder; family bathroom space and a high specification ensuite to two bedrooms. In addition, we were to create balconies overlooking a beautiful garden and design a ‘kerb appeal’ frontage facing the sought-after street location. Buildings of this age lend themselves to use of natural materials like handmade tiles, good quality bricks and external insulation/render systems with timber windows. We specified high quality materials to achieve a highly desirable look which has become a hit on Houzz. Our Solution One of our specialisms is the refurbishment and extension of detached 1930’s properties. Taking the existing small rooms and lack of relationship to a large garden we added a double height rear extension to both ends of the plan and a new garage annex with guest suite. We wanted to create a view of, and route to the garden from the front door and a series of living spaces to meet our client’s needs. The front of the building needed a fresh approach to the ordinary palette of materials and we re-glazed throughout working closely with a great build team.
Bray Wicklow 2-storey house extension
Bray Wicklow 2-storey house extension
Shomera
Gareth Byrne
This is an example of a mid-sized contemporary open concept living room in Dublin with white walls and marble floors.
Home Extension, Pilgrims Way, Guildford
Home Extension, Pilgrims Way, Guildford
50 Degrees North Architects
Overview Extension and complete refurbishment. The Brief The existing house had very shallow rooms with a need for more depth throughout the property by extending into the rear garden which is large and south facing. We were to look at extending to the rear and to the end of the property, where we had redundant garden space, to maximise the footprint and yield a series of WOW factor spaces maximising the value of the house. The brief requested 4 bedrooms plus a luxurious guest space with separate access; large, open plan living spaces with large kitchen/entertaining area, utility and larder; family bathroom space and a high specification ensuite to two bedrooms. In addition, we were to create balconies overlooking a beautiful garden and design a ‘kerb appeal’ frontage facing the sought-after street location. Buildings of this age lend themselves to use of natural materials like handmade tiles, good quality bricks and external insulation/render systems with timber windows. We specified high quality materials to achieve a highly desirable look which has become a hit on Houzz. Our Solution One of our specialisms is the refurbishment and extension of detached 1930’s properties. Taking the existing small rooms and lack of relationship to a large garden we added a double height rear extension to both ends of the plan and a new garage annex with guest suite. We wanted to create a view of, and route to the garden from the front door and a series of living spaces to meet our client’s needs. The front of the building needed a fresh approach to the ordinary palette of materials and we re-glazed throughout working closely with a great build team.
House Extension, Rathfarnham.
House Extension, Rathfarnham.
DMVF Architects
The clients brief asked for extra living and sleeping areas. Due to the unusual shape of the rear garden and north facing orientation, we proposed a long single storey extension along the side of the garden. The new east facing extension housed the new living areas which receive morning light through the large timber sliding doors which opened to the stone clad garden. We used a curved zinc clad roof to detract from the linear feel with a central rooflight to pull light into the house in the afternoon. This design retained a regular shaped garden. The client’s passion for natural materials and beautiful stone is evident throughout, not just in the bathroom but throughout the ground floor, including the guest bedroom where we housed a custom designed handmade Turkish sunken stone bath. www.dmvf.ie.
Park Slope Modern Row House
Park Slope Modern Row House
CWB Architects
This residence was a complete gut renovation of a 4-story row house in Park Slope, and included a new rear extension and penthouse addition. The owners wished to create a warm, family home using a modern language that would act as a clean canvas to feature rich textiles and items from their world travels. As with most Brooklyn row houses, the existing house suffered from a lack of natural light and connection to exterior spaces, an issue that Principal Brendan Coburn is acutely aware of from his experience re-imagining historic structures in the New York area. The resulting architecture is designed around moments featuring natural light and views to the exterior, of both the private garden and the sky, throughout the house, and a stripped-down language of detailing and finishes allows for the concept of the modern-natural to shine. Upon entering the home, the kitchen and dining space draw you in with views beyond through the large glazed opening at the rear of the house. An extension was built to allow for a large sunken living room that provides a family gathering space connected to the kitchen and dining room, but remains distinctly separate, with a strong visual connection to the rear garden. The open sculptural stair tower was designed to function like that of a traditional row house stair, but with a smaller footprint. By extending it up past the original roof level into the new penthouse, the stair becomes an atmospheric shaft for the spaces surrounding the core. All types of weather – sunshine, rain, lightning, can be sensed throughout the home through this unifying vertical environment. The stair space also strives to foster family communication, making open living spaces visible between floors. At the upper-most level, a free-form bench sits suspended over the stair, just by the new roof deck, which provides at-ease entertaining. Oak was used throughout the home as a unifying material element. As one travels upwards within the house, the oak finishes are bleached to further degrees as a nod to how light enters the home. The owners worked with CWB to add their own personality to the project. The meter of a white oak and blackened steel stair screen was designed by the family to read “I love you” in Morse Code, and tile was selected throughout to reference places that hold special significance to the family. To support the owners’ comfort, the architectural design engages passive house technologies to reduce energy use, while increasing air quality within the home – a strategy which aims to respect the environment while providing a refuge from the harsh elements of urban living. This project was published by Wendy Goodman as her Space of the Week, part of New York Magazine’s Design Hunting on The Cut. Photography by Kevin Kunstadt
Home Extension, Pilgrims Way, Guildford
Home Extension, Pilgrims Way, Guildford
50 Degrees North Architects
Overview Extension and complete refurbishment. The Brief The existing house had very shallow rooms with a need for more depth throughout the property by extending into the rear garden which is large and south facing. We were to look at extending to the rear and to the end of the property, where we had redundant garden space, to maximise the footprint and yield a series of WOW factor spaces maximising the value of the house. The brief requested 4 bedrooms plus a luxurious guest space with separate access; large, open plan living spaces with large kitchen/entertaining area, utility and larder; family bathroom space and a high specification ensuite to two bedrooms. In addition, we were to create balconies overlooking a beautiful garden and design a ‘kerb appeal’ frontage facing the sought-after street location. Buildings of this age lend themselves to use of natural materials like handmade tiles, good quality bricks and external insulation/render systems with timber windows. We specified high quality materials to achieve a highly desirable look which has become a hit on Houzz. Our Solution One of our specialisms is the refurbishment and extension of detached 1930’s properties. Taking the existing small rooms and lack of relationship to a large garden we added a double height rear extension to both ends of the plan and a new garage annex with guest suite. We wanted to create a view of, and route to the garden from the front door and a series of living spaces to meet our client’s needs. The front of the building needed a fresh approach to the ordinary palette of materials and we re-glazed throughout working closely with a great build team.
Private House in Surbiton
Private House in Surbiton
Francesco Pierazzi Architects
This detached Victorian house was extended to accommodate the needs of a young family with three small children. The programme was organized into two distinctive structures: the larger and higher volume is placed at the back of the house to face the garden and make the best use of the south orientation and to accommodate a large Family Room open to the new Kitchen. A longer and thinner volume, only 1.15m wide, stands to the western side of the house and accommodates a Toilet, a Utility and a dining booth facing the Family Room. All the functions that are housed in the secondary volume have direct access either from the original house or the rear extension, thus generating a hierarchy of served and servant volumes, a relationship that is homogeneous to that between the house and the extension. The timber structures, while distinctive in their proportions, are connected by a shallow volume that doubles as a bench to create an architectural continuum and to emphasize the effect of a secondary volume wrapped around a primary one. While the extension makes use of a modern idiom, so that it is clearly distinguished from the original house and so that the history of its development becomes immediately apparent, the size of the red cedar cladding boards, left untreated to allow a natural silvering process, matches that of the Victorian brickwork to bind house and extension together. As the budget did not make possible the use a bespoke profile, an off-the-shelf board was selected and further grooved at mid point to recreate the brick pattern of the façade. A tall and slender pivoting door, positioned at the boundary between the original house and the new intervention, allows a direct view of the garden from the front of the house and facilitates an innovative relationship with the outside. Photo: Gianluca Maver
House Extension, Dublin 12
House Extension, Dublin 12
Bright Design Architects
Matteo Tuniz / Kevin Woods
Photo of a modern exterior in Dublin with metal siding.
Home Extension, Pilgrims Way, Guildford
Home Extension, Pilgrims Way, Guildford
50 Degrees North Architects
Overview Extension and complete refurbishment. The Brief The existing house had very shallow rooms with a need for more depth throughout the property by extending into the rear garden which is large and south facing. We were to look at extending to the rear and to the end of the property, where we had redundant garden space, to maximise the footprint and yield a series of WOW factor spaces maximising the value of the house. The brief requested 4 bedrooms plus a luxurious guest space with separate access; large, open plan living spaces with large kitchen/entertaining area, utility and larder; family bathroom space and a high specification ensuite to two bedrooms. In addition, we were to create balconies overlooking a beautiful garden and design a ‘kerb appeal’ frontage facing the sought-after street location. Buildings of this age lend themselves to use of natural materials like handmade tiles, good quality bricks and external insulation/render systems with timber windows. We specified high quality materials to achieve a highly desirable look which has become a hit on Houzz. Our Solution One of our specialisms is the refurbishment and extension of detached 1930’s properties. Taking the existing small rooms and lack of relationship to a large garden we added a double height rear extension to both ends of the plan and a new garage annex with guest suite. We wanted to create a view of, and route to the garden from the front door and a series of living spaces to meet our client’s needs. The front of the building needed a fresh approach to the ordinary palette of materials and we re-glazed throughout working closely with a great build team.
Salcombe House, Leeds
Salcombe House, Leeds
Bean Designed Limited
Cloud Nine
Photo of a traditional two-storey exterior in Devon.
The Garden House Framed Vista
The Garden House Framed Vista
Brickworks Building Products
The owners of this 1890’s timber cottage –an architect and an interior designer – created a dramatic extension that weaves from the remodelled existing house, through a new pavilion accommodating a hall, bathroom, bedrooms, dining area and kitchen, and into the back garden. An original quarter-bond brick fireplace “anchored” the old building and became the extension’s starting point. The new work artfully uses brick to respond to light while defining boundaries and social spaces, creating edges to perch, responding to privacy, and addressing the garden. The brick walls and floors are patterned with quarter-bond variations along with hit-and-miss (perforated) walling and open perpends (the vertical gaps between bricks), blurring the distinction between internal and external space. The brickwork, predominately in Simmental Silver along with reclaimed bricks, captures an architecture that is responsive, connecting to its place and environment. The handcrafted brickwork creates geometries and forms, contrasting mass with void to create a sense of lightness and connection to site. Photographer: Christopher Frederick Jones (Elvis & Rose photo by Alex Chomicz)
Home Extension, Pilgrims Way, Guildford
Home Extension, Pilgrims Way, Guildford
50 Degrees North Architects
Overview Extension and complete refurbishment. The Brief The existing house had very shallow rooms with a need for more depth throughout the property by extending into the rear garden which is large and south facing. We were to look at extending to the rear and to the end of the property, where we had redundant garden space, to maximise the footprint and yield a series of WOW factor spaces maximising the value of the house. The brief requested 4 bedrooms plus a luxurious guest space with separate access; large, open plan living spaces with large kitchen/entertaining area, utility and larder; family bathroom space and a high specification ensuite to two bedrooms. In addition, we were to create balconies overlooking a beautiful garden and design a ‘kerb appeal’ frontage facing the sought-after street location. Buildings of this age lend themselves to use of natural materials like handmade tiles, good quality bricks and external insulation/render systems with timber windows. We specified high quality materials to achieve a highly desirable look which has become a hit on Houzz. Our Solution One of our specialisms is the refurbishment and extension of detached 1930’s properties. Taking the existing small rooms and lack of relationship to a large garden we added a double height rear extension to both ends of the plan and a new garage annex with guest suite. We wanted to create a view of, and route to the garden from the front door and a series of living spaces to meet our client’s needs. The front of the building needed a fresh approach to the ordinary palette of materials and we re-glazed throughout working closely with a great build team.
House for Two Artists
House for Two Artists
Gort Scott
Small contemporary home office in London with white walls, no fireplace, a built-in desk and multi-coloured floor.
House extension and refurbishment
House extension and refurbishment
Jane Higgins Home Design
Kevin Mc Feely
Inspiration for a contemporary kitchen in Dublin.
WIMBLEDON FAMILY HOUSE
WIMBLEDON FAMILY HOUSE
STEPHEN FLETCHER ARCHITECTS
A Victorian semi-detached house in Wimbledon has been remodelled and transformed into a modern family home, including extensive underpinning and extensions at lower ground floor level in order to form a large open-plan space. Photographer: Nick Smith
You have searched for House Extension Design and this page displays the best picture matches we have for House Extension Design in October 2021. Houzz has millions of beautiful photos from the world’s top designers, giving you the best design ideas for your dream remodel or simple room refresh. If you can’t find the ideas you’re looking for in the results for House Extension Design, you can refine your search or go directly to the Photos page and filter your results by room, style, color, and more.