hungerford+edmunds architects
3 Reviews

Caddies Creek Pool Pavilion

The pavilion takes inspiration from the gabion walls used throughout the precinct landscaping. The off-form concrete modules are punctured by random, cast-in, steel cut-outs; mimicked in the perforations of the steel in both the linking wall and the shade roof. The floating roof element provides shade and weather protection, with screen printed negative images of gabion wall rocks and mesh on the glass – rendering an engineered retaining structure both light and transparent. The shadows cast by this play of light and shade, aperture and solid, provide a simple but witty and dynamic dimension to the simple forms.
Project Year: 2015
Country: Australia
Postcode: 2155
Caddies Creek Pool Pavilion
2 Saves | 0 Questions
The floating roof element provides shade and weather protection, with screen printed negative images of gabion wall rocks and mesh on the glass – rendering an engineered retaining structure both light and transparent. Photography by Simon Wood Photography by Simon Wood Simon Wood
EmbedQuestion
Caddies Creek Pool Pavilion
1 Save | 0 Questions
The pavilion takes inspiration from the gabion walls used throughout the precinct landscaping. Photography by Simon Wood
EmbedQuestion
Caddies Creek Pool Pavilion
3 Saves | 0 Questions
The shadows cast by the play of light and shade, aperture and solid, provide a simple but witty and dynamic dimension to the simple forms. Photography by Simon Wood
EmbedQuestion
Caddies Creek Pool Pavilion
0 Saves | 0 Questions
The off-form concrete modules are punctured by random, cast-in, steel cut-outs; mimicked in the perforations of the steel in both the linking wall and the shade roof. Photography by Simon Wood
EmbedQuestion