hungerford+edmunds architects
3 Reviews

Chippendale Cottage

The design hinges around the north-west facing courtyard, between the living area of the cottage and the self-contained studio over the garage, taking advantage of the solar orientation. The ceiling plane is continued through from the low ceilings in the original cottage to where steps between the old and the new lead down into the plan living area. The resultant tall ceiling gives a generous feeling to a relatively small space, and ensures a strong connection to the courtyard. The line between inside and out is blurred by the ability to open up both sides of the dining area to the timber deck. The studio over the garage provides a colourful backdrop to the courtyard, providing privacy and security.
A red storage tower links the new and the old; the bathroom is a study in black and white terrazzo, and the attic bedroom has recessed display shelving and coloured blocks of closed storage.
Country: Australia
Chippendale Cottage
3 Saves | 0 Questions
The design hinges around the north-west facing courtyard, between the living area of the cottage and the self-contained studio over the garage, taking advantage of the solar orientation. Photography by Nic Bailey
EmbedQuestion
Chippendale Cottage
0 Saves | 0 Questions
The line between inside and out is blurred by the ability to open up both sides of the dining area to the timber deck. Photography by Nic Bailey
EmbedQuestion
Chippendale Cottage
1 Save | 0 Questions
Photography by Nic Bailey Painting by Claire Edmunds
EmbedQuestion
Chippendale Cottage
1 Save | 0 Questions
This steel hanging beam allows the dining area to be fully opened up to the deck, blurring the distinction between inside and out. Photography by Tim Hungerford
EmbedQuestion
Chippendale Cottage
0 Saves | 0 Questions
The studio provides a colourful backdrop to the courtyard. Photography by Tim Hungerford
EmbedQuestion
Chippendale Cottage
1 Save | 0 Questions
A red storage tower links the new and the old Photography by Tim Hungerford
EmbedQuestion
Chippendale Cottage
1 Save | 0 Questions
Photography by Tim Hungerford
EmbedQuestion
Chippendale Cottage
0 Saves | 0 Questions
Photography by Tim Hungerford
EmbedQuestion
Chippendale Cottage
0 Saves | 0 Questions
Photography by Tim Hungerford
EmbedQuestion
Chippendale Cottage
2 Saves | 0 Questions
Photography by Nic Bailey
EmbedQuestion
Chippendale Cottage
0 Saves | 0 Questions
The attic bedroom has recessed display shelving and coloured blocks of closed storage. Photography by Nic Bailey. Painting by Clarke Walton
EmbedQuestion