Detail 9 Architects Pty Ltd
7 Reviews

Forest Hill Extension

Our clients' house was perfect for a young couple, when bought 17 years ago. Two children, a dog and two guinea pigs later and the family had well and truly outgrown the place. The plan was obvious … to extend ... but on a small block, the key was minimising the size of the extension whilst maximising the use of the existing space.

The solution was to convert one of the kid’s bedrooms into an additional living space come guest room. Extending the back of the house to accommodate 2 new bigger bedrooms, a new bathroom and larger laundry has given them a smarter layout and updated fixtures. The biggest change to their old house was the extension of the main living area and dining space, which were far too small for a family of four. The new layout delivers a larger, open plan living, dining and kitchen space with piles of space and built in storage. And don’t forget the new deck which provides outdoor entertaining.
Forest Hill Extension
16 Saves | 0 Questions
The original kitchen, dining and lounge were pokey, 50's style separate rooms. The clients' brief was to open up the space to provide an inviting and friendly feel where family and friends could get together.
EmbedQuestion
Forest Hill Extension
5 Saves | 0 Questions
Our clients were seeking some outdoor space when extending. The bi-fold window is a fantastic inclusion allowing direct access to deck from kitchen. The french doors connect the indoor and outdoor areas well.
EmbedQuestion
Forest Hill Extension
27 Saves | 0 Questions
Contemporary ensuite with red feature tiles, our clients selected. The nib wall provides separation of the toilet and the frameless showerscreen gives a more open feeling, as does the wall hung vanity. Natural light and fresh air from the highlight window is a great feature.
EmbedQuestion