Houzz Logo Print

Living Room Design Photos with a Concrete Fireplace Surround

Modern Farmhouse
Modern Farmhouse
UserUser
This modern farmhouse located outside of Spokane, Washington, creates a prominent focal point among the landscape of rolling plains. The composition of the home is dominated by three steep gable rooflines linked together by a central spine. This unique design evokes a sense of expansion and contraction from one space to the next. Vertical cedar siding, poured concrete, and zinc gray metal elements clad the modern farmhouse, which, combined with a shop that has the aesthetic of a weathered barn, creates a sense of modernity that remains rooted to the surrounding environment. The Glo double pane A5 Series windows and doors were selected for the project because of their sleek, modern aesthetic and advanced thermal technology over traditional aluminum windows. High performance spacers, low iron glass, larger continuous thermal breaks, and multiple air seals allows the A5 Series to deliver high performance values and cost effective durability while remaining a sophisticated and stylish design choice. Strategically placed operable windows paired with large expanses of fixed picture windows provide natural ventilation and a visual connection to the outdoors.
Lincoln Park Single Family Home
Lincoln Park Single Family Home
Gemma Parker Design, LLCGemma Parker Design, LLC
Photography: Dustin Halleck, Home Builder: Middlefork Development, LLC, Architect: Burns + Beyerl Architects
Mid-sized traditional formal open concept living room in Chicago with grey walls, dark hardwood floors, a standard fireplace, a concrete fireplace surround, no tv and brown floor.
Tresco
Tresco
Visbeen ArchitectsVisbeen Architects
Large contemporary open concept living room in Grand Rapids with white walls, light hardwood floors, a standard fireplace, a concrete fireplace surround and exposed beam.
Bright & Airy Living Room Design
Bright & Airy Living Room Design
Boxwood AvenueBoxwood Avenue
This beautiful custom home built by Bowlin Built and designed by Boxwood Avenue in the Reno Tahoe area features creamy walls painted with Benjamin Moore's Swiss Coffee and white oak floating shelves with lovely details throughout! The cement fireplace and European oak flooring compliments the beautiful light fixtures and french Green front door!
Corner Courtyard Residence
Corner Courtyard Residence
Wiedemann Architects LLCWiedemann Architects LLC
Large contemporary open concept living room in DC Metro with white walls, medium hardwood floors, a ribbon fireplace, a concrete fireplace surround, no tv and brown floor.
Trigg Beach House
Trigg Beach House
David Wilkes DesignDavid Wilkes Design
Design ideas for a mid-sized beach style open concept living room in Perth with porcelain floors, a ribbon fireplace, a concrete fireplace surround, a wall-mounted tv, white walls and white floor.
Super Wide Plank Hardwoods
Super Wide Plank Hardwoods
State Of The Art Wood Floor Gallery CorpState Of The Art Wood Floor Gallery Corp
Design ideas for a large contemporary formal open concept living room in New York with beige walls, light hardwood floors, a ribbon fireplace, a concrete fireplace surround and beige floor.
Living Room
Living Room
Fredman Design GroupFredman Design Group
The juxtaposition of raw, weathered and finished woods with sleek whites, mixed metals and soft textured elements strike a fabulous balance between industrial, rustic and glamorous – exactly what the designers envisioned for this dream retreat. This unique home’s design combines recycled shipping containers with traditional stick-building methods and resulted in a luxury hybrid home, inside and out. The design team was particularly challenged with overcoming various preconceived notions about containers to truly create something new, luxurious and sustainable.
Portage Bay
Portage Bay
Heliotrope ArchitectsHeliotrope Architects
Photo Credit: Aaron Leitz
This is an example of a modern open concept living room in Seattle with slate floors, a standard fireplace, a home bar and a concrete fireplace surround.
White Rock House
White Rock House
Domiteaux Garza ArchitectureDomiteaux Garza Architecture
Photographer: Terri Glanger
Photo of a contemporary open concept living room in Dallas with yellow walls, medium hardwood floors, no tv, orange floor, a standard fireplace and a concrete fireplace surround.
Forever Farmhouse
Forever Farmhouse
GLDESIGNGLDESIGN
Photo of a large beach style open concept living room in Other with white walls, light hardwood floors, a standard fireplace, a concrete fireplace surround, a wall-mounted tv, brown floor, exposed beam and planked wall panelling.
Entertainer's Oasis
Entertainer's Oasis
Kimball Modern Design + InteriorsKimball Modern Design + Interiors
This is an example of a contemporary open concept living room in Denver with medium hardwood floors, a ribbon fireplace, a concrete fireplace surround, a wall-mounted tv and wood.
Boystown One Bedroom
Boystown One Bedroom
DB Design +DB Design +
Small modern open concept living room in San Francisco with white walls, light hardwood floors, a standard fireplace, a concrete fireplace surround and a freestanding tv.
Scandi Modern
Scandi Modern
Coddington DesignCoddington Design
Minimal, mindful design meets stylish comfort in this family home filled with light and warmth. Using a serene, neutral palette filled with warm walnut and light oak finishes, with touches of soft grays and blues, we transformed our client’s new family home into an airy, functionally stylish, serene family retreat. The home highlights modern handcrafted wooden furniture pieces, soft, whimsical kids’ bedrooms, and a clean-lined, understated blue kitchen large enough for the whole family to gather.
Axboe Residence
Axboe Residence
Zola European WindowsZola European Windows
Large fixed windows offer beautiful views.
Design ideas for a large contemporary open concept living room in Salt Lake City with white walls, light hardwood floors, a ribbon fireplace, a concrete fireplace surround and no tv.
Beach House at Avoca Beach by Architecture Saville Isaacs
Beach House at Avoca Beach by Architecture Saville Isaacs
Architecture Saville IsaacsArchitecture Saville Isaacs
Interior - Living Room and Dining Beach House at Avoca Beach by Architecture Saville Isaacs Project Summary Architecture Saville Isaacs https://www.architecturesavilleisaacs.com.au/ The core idea of people living and engaging with place is an underlying principle of our practice, given expression in the manner in which this home engages with the exterior, not in a general expansive nod to view, but in a varied and intimate manner. The interpretation of experiencing life at the beach in all its forms has been manifested in tangible spaces and places through the design of pavilions, courtyards and outdoor rooms. Architecture Saville Isaacs https://www.architecturesavilleisaacs.com.au/ A progression of pavilions and courtyards are strung off a circulation spine/breezeway, from street to beach: entry/car court; grassed west courtyard (existing tree); games pavilion; sand+fire courtyard (=sheltered heart); living pavilion; operable verandah; beach. The interiors reinforce architectural design principles and place-making, allowing every space to be utilised to its optimum. There is no differentiation between architecture and interiors: Interior becomes exterior, joinery becomes space modulator, materials become textural art brought to life by the sun.   Project Description Architecture Saville Isaacs https://www.architecturesavilleisaacs.com.au/ The core idea of people living and engaging with place is an underlying principle of our practice, given expression in the manner in which this home engages with the exterior, not in a general expansive nod to view, but in a varied and intimate manner. The house is designed to maximise the spectacular Avoca beachfront location with a variety of indoor and outdoor rooms in which to experience different aspects of beachside living. Client brief: home to accommodate a small family yet expandable to accommodate multiple guest configurations, varying levels of privacy, scale and interaction. A home which responds to its environment both functionally and aesthetically, with a preference for raw, natural and robust materials. Maximise connection – visual and physical – to beach. The response was a series of operable spaces relating in succession, maintaining focus/connection, to the beach. The public spaces have been designed as series of indoor/outdoor pavilions. Courtyards treated as outdoor rooms, creating ambiguity and blurring the distinction between inside and out. A progression of pavilions and courtyards are strung off circulation spine/breezeway, from street to beach: entry/car court; grassed west courtyard (existing tree); games pavilion; sand+fire courtyard (=sheltered heart); living pavilion; operable verandah; beach. Verandah is final transition space to beach: enclosable in winter; completely open in summer. This project seeks to demonstrates that focusing on the interrelationship with the surrounding environment, the volumetric quality and light enhanced sculpted open spaces, as well as the tactile quality of the materials, there is no need to showcase expensive finishes and create aesthetic gymnastics. The design avoids fashion and instead works with the timeless elements of materiality, space, volume and light, seeking to achieve a sense of calm, peace and tranquillity. Architecture Saville Isaacs https://www.architecturesavilleisaacs.com.au/ Focus is on the tactile quality of the materials: a consistent palette of concrete, raw recycled grey ironbark, steel and natural stone. Materials selections are raw, robust, low maintenance and recyclable. Light, natural and artificial, is used to sculpt the space and accentuate textural qualities of materials. Passive climatic design strategies (orientation, winter solar penetration, screening/shading, thermal mass and cross ventilation) result in stable indoor temperatures, requiring minimal use of heating and cooling. Architecture Saville Isaacs https://www.architecturesavilleisaacs.com.au/ Accommodation is naturally ventilated by eastern sea breezes, but sheltered from harsh afternoon winds. Both bore and rainwater are harvested for reuse. Low VOC and non-toxic materials and finishes, hydronic floor heating and ventilation ensure a healthy indoor environment. Project was the outcome of extensive collaboration with client, specialist consultants (including coastal erosion) and the builder. The interpretation of experiencing life by the sea in all its forms has been manifested in tangible spaces and places through the design of the pavilions, courtyards and outdoor rooms. The interior design has been an extension of the architectural intent, reinforcing architectural design principles and place-making, allowing every space to be utilised to its optimum capacity. There is no differentiation between architecture and interiors: Interior becomes exterior, joinery becomes space modulator, materials become textural art brought to life by the sun. Architecture Saville Isaacs https://www.architecturesavilleisaacs.com.au/ https://www.architecturesavilleisaacs.com.au/
CV - White Farmhouse
CV - White Farmhouse
Nick Lee ArchitectureNick Lee Architecture
Country open concept living room in San Francisco with white walls, light hardwood floors, a standard fireplace, a concrete fireplace surround and beige floor.
Beacon Loft
Beacon Loft
Elizabeth Strianese Interiors LLCElizabeth Strianese Interiors LLC
Photography by Meredith Heuer
Mid-sized industrial formal loft-style living room in New York with white walls, medium hardwood floors, a ribbon fireplace, a concrete fireplace surround, brown floor and a wall-mounted tv.
Aspen Red Mountain Remodel
Aspen Red Mountain Remodel
Akasha Design StudioAkasha Design Studio
David O. Marlow
Design ideas for a large modern formal open concept living room in Denver with white walls, light hardwood floors, a ribbon fireplace, a concrete fireplace surround, no tv and beige floor.
Modern Farmhouse
Modern Farmhouse
UserUser
This modern farmhouse located outside of Spokane, Washington, creates a prominent focal point among the landscape of rolling plains. The composition of the home is dominated by three steep gable rooflines linked together by a central spine. This unique design evokes a sense of expansion and contraction from one space to the next. Vertical cedar siding, poured concrete, and zinc gray metal elements clad the modern farmhouse, which, combined with a shop that has the aesthetic of a weathered barn, creates a sense of modernity that remains rooted to the surrounding environment. The Glo double pane A5 Series windows and doors were selected for the project because of their sleek, modern aesthetic and advanced thermal technology over traditional aluminum windows. High performance spacers, low iron glass, larger continuous thermal breaks, and multiple air seals allows the A5 Series to deliver high performance values and cost effective durability while remaining a sophisticated and stylish design choice. Strategically placed operable windows paired with large expanses of fixed picture windows provide natural ventilation and a visual connection to the outdoors.

Living Room Design Photos with a Concrete Fireplace Surround

1