Houzz Logo Print

Scandinavian Exterior Design Ideas

Charred Timber House
Charred Timber House
Studio HeimStudio Heim
Scandinavian exterior in Canberra - Queanbeyan.
豊橋市 宮下町の家
豊橋市 宮下町の家
株式会社kotori株式会社kotori
植栽と庭石によって彩られたアプローチ。床はシンプルにモルタルの金鏝仕上げとし、モダンに仕上げました。玄関ドアはレッドシダーを用いた製作建具とし、廻りは同じくレッドシダーの鎧張りとすることで、メタリックグレーのガルバリウム鋼板を基調とした外観の中、ぬくもりと素材感のある玄関空間としました。
Small scandinavian two-storey grey house exterior in Other with metal siding, a clipped gable roof, a metal roof, a grey roof and board and batten siding.
Sheen Park Extension
Sheen Park Extension
Woodrow Vizor ArchitectsWoodrow Vizor Architects
Design ideas for a scandinavian exterior in London.
Find the right local pro for your project
Find top design and renovation professionals on Houzz
Custom Home Design-Modern
Custom Home Design-Modern
Hannah Henke DesignHannah Henke Design
Design ideas for a scandinavian exterior.
Mueller Modern Scandinavian Farmhouse
Mueller Modern Scandinavian Farmhouse
Breathe Design StudioBreathe Design Studio
Completed in 2015, this project incorporates a Scandinavian vibe to enhance the modern architecture and farmhouse details. The vision was to create a balanced and consistent design to reflect clean lines and subtle rustic details, which creates a calm sanctuary. The whole home is not based on a design aesthetic, but rather how someone wants to feel in a space, specifically the feeling of being cozy, calm, and clean. This home is an interpretation of modern design without focusing on one specific genre; it boasts a midcentury master bedroom, stark and minimal bathrooms, an office that doubles as a music den, and modern open concept on the first floor. It’s the winner of the 2017 design award from the Austin Chapter of the American Institute of Architects and has been on the Tribeza Home Tour; in addition to being published in numerous magazines such as on the cover of Austin Home as well as Dwell Magazine, the cover of Seasonal Living Magazine, Tribeza, Rue Daily, HGTV, Hunker Home, and other international publications. ---- Featured on Dwell! https://www.dwell.com/article/sustainability-is-the-centerpiece-of-this-new-austin-development-071e1a55 --- Project designed by the Atomic Ranch featured modern designers at Breathe Design Studio. From their Austin design studio, they serve an eclectic and accomplished nationwide clientele including in Palm Springs, LA, and the San Francisco Bay Area. For more about Breathe Design Studio, see here: https://www.breathedesignstudio.com/ To learn more about this project, see here: https://www.breathedesignstudio.com/scandifarmhouse
Breakwater Scandinavian// Scandinavian Farmhouse
Breakwater Scandinavian// Scandinavian Farmhouse
Younger HomesYounger Homes
Inspiration for a large scandinavian two-storey stucco white house exterior in Austin with a hip roof, a metal roof and a black roof.
Parkdale Barn
Parkdale Barn
Minett Studio Architecture and DesignMinett Studio Architecture and Design
Parkdale Contemporary Barn is a decade-long collection of ideas and styles that have been tested and collected through many different projects. Having the opportunity to design our own Minett Studio home for our family provided a wonderful opportunity to be playful and experiment with different colours and textures that traditionally our clients have been a little reluctant to try. Each room has its own character and colour play, an experience of joy as you engage with each space differently. The colours and materials palette as a whole work well together and bring harmony and peace to the home in its entirety. The Laundry? Bootsroom is a cool grey-blue with patterned tiles and Milky Zellige herringbone splashback, a Nod to country style. The Barn is sophisticated and a little more masculine with the Black Oak Shaker cabinets and striking Matazarro Marble from Brazil. The appliances are stainless steel with an oversized Falcon range showing that this is a Cooks Kitchen and ready for some serious entertaining. The Children's bedrooms are a soft Blue for quiet reflection and the master suite is warm with board and batten detailing, rich walnuts and soft limestone. The Powder Room is Ming Green Pickets and swirled Corian to provide movement and texture with backlit mirrors for moody appeal. The floorplan and layout were carefully considered, refreshing an existing 1960's clinker brick home with a T shape plan into a contemporary and sustainable home for a new era. By keeping as much of the existing home as possible and inserting the new L shape Barn and Master wing, brought together the two styles and merged them seamlessly together. Providing a sense that the home is timeless and lived in rather than cavernous and cold as some new homes can be with everything shiny and new. The garden was re-imaged with Perennials and Tree plantings, soft creeping textures and formal buxus balls to re-create a country cottage garden feel. Everyone who enters the home is taken aback by the proportions and atmosphere, warm, inviting and designed for human scale, for conversation, quiet time and family gatherings. A refuge from the busy world. Home is really our sanctuary like never before.
1960's remodel - Japanese & Scandinavian style house
1960's remodel - Japanese & Scandinavian style house
Mark Hazeldine PhotographyMark Hazeldine Photography
Garden and rear facade of a 1960s remodelled and extended detached house in Japanese & Scandinavian style.
Photo of a mid-sized scandinavian two-storey brown house exterior in Surrey with wood siding, a flat roof, a black roof and board and batten siding.
Sonoran Scandi
Sonoran Scandi
K2 Signature HomesK2 Signature Homes
Inspiration for a large scandinavian one-storey white house exterior in Phoenix with wood siding, a gable roof, a metal roof and a black roof.
The Slatted Extension
The Slatted Extension
YARD ArchitectsYARD Architects
We were asked to resolve a problem with the layout of a house in the Whitehall Park Conservation Area in Islington. The house had wonderful high ceilings and well proportioned reception rooms, but the kitchen was very compromised. It was housed in an old side return extension and accessed through a warren of other rooms. It was too small and low, didn’t relate well to the dining room and was cut off from the other rooms in the house, accessed down a small flight of steps. The owners wanted a generous, multifunctional family space where they could enjoy time together. Our solution was to take out the side wall of the rear reception room, reconstruct the side return completely and join the two spaces to create a lateral kitchen dining space. Behind this space the old dining room, with less access to natural light, became a utility room, cloakroom and music room. We flipped the kitchen into the old reception room and lowered the floor to create one seamless room level with the garden. This gave the kitchen a huge ceiling height and meant we could increase the size of the French doors which open out onto the garden, making them very grand and a real focal point of the room. The extension itself has a fully glazed roof to bring the most amount of light into the space, including electrically opening rooflights for ventilation. To avoid the dining room being overlooked by the neighbours upper windows, we designed a series of louvres made of oak to line the underside of the roof. These allow filtered light into the extension whilst maintaining a sense of privacy and enclosure. They are openable to allow the glass to be cleaned and we used them to inform the rest of the interior. The extension contrasts to the more traditional kitchen area with its high ceilings and ornate cornice, using oak panels as a lining around the walls. The opening into the kitchen forms a datum line, above which the oak is clad in battens to create texture and tie into design of the louvres. A bench containing storage runs all the way around the dining room and a large pivot window frames views from the music room into the garden. The window can be fully opened to connect the dining room to the outside. The rear wall of the dining room is finished in natural clay plaster, continuing the warm earthy tones of the oak cladding. Externally we used a traditional yellow stock brick so the extension feels like it belongs to the house, but we used the brick in a sawtooth bond, laying them at 45 degrees to create a triangular pattern which create interesting shadows throughout the day.
The Wabi-Sabi House
The Wabi-Sabi House
Art & Stone GroupArt & Stone Group
Inspiration for a scandinavian two-storey stucco grey house exterior in Ottawa with a gable roof, a shingle roof and a black roof.
House in Harlesden, London
House in Harlesden, London
A-Zero ArchitectsA-Zero Architects
Design ideas for a scandinavian exterior in London.
Scandinavian Modern Exterior
Scandinavian Modern Exterior
10K Architecture10K Architecture
A Scandinavian modern home in Shorewood, Minnesota with simple gable roof forms, black exterior, elevated patio, and black brick fireplace. Floor to ceiling windows provide expansive views of the lake.
Exterior
Exterior
New View Designs by Laurie Cole Inc.New View Designs by Laurie Cole Inc.
Black vinyl board and batten style siding was installed around the entire exterior, accented with cedar wood tones on the garage door, dormer window, and the posts on the front porch. The dark, modern look was continued with the use of black soffit, fascia, windows, and stone.
Scandi Ranch
Scandi Ranch
Flight ArchitectureFlight Architecture
Entry to the residence
This is an example of a scandinavian exterior in Denver.
Black Bungalow
Black Bungalow
Ed Hughey, Architect & RealtorEd Hughey, Architect & Realtor
Small scandinavian one-storey black house exterior in Austin with wood siding, a gable roof and a shingle roof.
Thorpedale Road, N4
Thorpedale Road, N4
Build TeamBuild Team
These Crittall style doors give an elegant and lightweight feel to the rear of the extension. -Robin
Design ideas for a scandinavian exterior in London.

Scandinavian Exterior Design Ideas

Maison bois massif scandinave
Maison bois massif scandinave
Kontio AquitaineKontio Aquitaine
maison en bois massif (pin polaire) avec isolation extérieure en fibre de bois et bardage vertical. menuiseries mixte bois intérieur aluminium extérieur.
豊橋市 石巻町の家2015
豊橋市 石巻町の家2015
株式会社kotori株式会社kotori
大きな敷地の中にどっしりと佇むシンプルな二階建ての住宅。外装は主にグレーのガルバリウムを使用し、下屋や戸袋には木製のパネリングをポイントで使用することでシャープさの中にも優しさのある外観に仕上がりました。南側のウッドデッキは、2段のステージ状とすることで、ウッドデッキ上での物干しなどの作業がしやすく、かつ庭への段差を小さくすることができました。北側前面道路に面した玄関は、木製の引戸を取り付け、戸の周りを白い塗り壁で仕上げることで木部が際立っています。
1